Çatı Yalıtımı Uygulaması Hakkında

Binanın dış kabuk elemanı olarak çatının, maruz kaldığı iç ve dış ortam fiziksel koşullarının kontrolleri amacıyla yapılan poliüretan köpük yalıtımı önemli bir ısı izolasyonudur. Yalıtılması gereken başlıca unsurlar su yalıtımı, buhar yalıtımı, ısı yalıtımı, ışık yalıtımı, radyasyon yalıtımı ve ses yalıtımı olarak kategorilendirilir.

Çatı Su Yalıtımı

Çatı arasına yapılan poliüretan köpük kaplama sistemi ile bilinen çatı su yalıtımı ek yeri olmadan yorgan gibi tek parça halinde uygulanan bir izolasyon yöntemi olup
çatı da bulunan su kaçaklarını önleyen bir etkendir. Poliüretan köpük kesinlikle içerisine su almayan bir yalıtım malzemesi olup çatının ömrünü uzatır.

Çatı Isı Yalıtımı

Poliüretan köpük çatı ısı yalıtımının ısı iletkenlik katsayısı 0.018’dir. Yani bu poliuretan kopuğün lamda değeridir. Bir binanın en çok ısı kaybı çatıda oluşmaktadır. Bu ısı kaybını sprey izoçağ poliüretan köpükle tamamen %100 bir ısı yalıtımıyla çözmekteyiz.Çatı İzolesi yaktığınız yakıttan %70’lere varan oranda tasarruf etmenizi sağlar.

Çatı ve Kat Arası Ses Yalıtımı

Çatı ve kat aralarında çok mükemmel bir ses yalıtımı sağlayan izoçağ sprey poliüretan köpük uygulaması deş etkenlerden gelen sesi tamamen izole ederek yalıtımda başarı oranını 85 desilbelden yaklaşık olarak 65 desibele kadar sesi izolasyon ettiği çağ izolasyon testlerinde %95 oranın başarıyla kanıtlanmıştır.

Çatı Yalıtımı , İzolasyonu ve Köpük Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Poliüretan köpük uygulamasında dikkak edilecek noktalar uygulama yapılmadan önce zemin analizinin iyi yapılması gerektiği gibi toz, su, yağ ve benzeri şeylerin yüzeyden temizlenmesine çok dikkat edilmelidir. Aksi taktirde %100 aderans sağlamaz. Zeminle arasındaki bağdaşma sağlanmaz.