İZOÇAĞ SPREY POLİÜRETAN NEDİR?
Poliol – İzosiyanat ve ajanlar , özel donanımlı yüksek basınçlı sprey makinesi ile sıvı haldeyken pulvarize olarak uygulama yüzeyine püskürtülür. 3-5 saniye gibi kısa bir süre sonra yüzeye püskürtülen bu İZOÇAĞ sıvı karışımı genleşerek uygulandığı yüzeye yapışmış , sert bir İZOÇAĞ köpük meydana gelir. Üst üste yapılacak uygulamalarla da istenilen izolasyon kalınlığı elde edilir. Uygulanacak yüzey hangi malzeme olursa olsun (Teflon ve Plastikler Hariç ) İZOÇAĞ Sprey Poliüretan mükemmel bir yapışma sağlar. Sıvı olarak yüksek basınçla püskürtülüp sonra köpük halini aldığı için de ; İĞNE DELİĞİNİ BİLE KAPATAN HİÇ BİR EKYERİ OLMAYAN , ISI KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAYAN , HİJYENİK , BAKTERİ BARINDIRMAYAN , YEKPARE BİR YALITIM SAĞLAR.

ÇATI & TERS TAVAN İZOLASYONU
İZOÇAĞ Sprey poliüretan köpük ile kaplanan çatılar sorunsuz sıkıntısız rahat bir yaşam sağlar. İZOÇAĞ Poliüretan köpük ile kaplanan çatılarınız ek yersiz yekpare biçimde olması özelliği ile enerjiye harcadığınız gideri %50 oranında azaltır (Tasarruf Sağlar ) aynı zamanda ek yersiz ve yüzeye homojen olarak dağıldığından iğne ucu kadar açık yer kalmaz. Kiremit veya baca diplerinden gelebilecek su akıntılarını absorbe ederek aşağıya sızmasını önler. Diğer bir özelliği de çatı katlarında oluşan sıcak soğuk çarpışması nedeniyle oluşan küf nem rutubet gibi sorunlarınızı da gidermiş olur. Bir diğer özelliğiyse çatı içinden gelen ses örneğin asansör sesi , rüzgar sesi vb. sesleri ansorbe etmiş olur. Çatı içinde bakteri barındırmaz , açık yer kalmadığı için de kuş ve benzeri canlıların çatı içine girmelerini önler , yatay ve düşey zeminlerde rahatlıkla uygulanır üzerinde yürünebilir.
Bir diğer uygulama şekli alttan ters tavan arasına yapılan uygulamadır. Bu uygulama şekli çatı arasını kullanmak isteyenler için en uygun çözümü üretir. Çatı tahtasının ömrünü uzatır , çürümesini önler , varsa kiremit – atermit vb. çatı kaplama malzemelerinizi de korur.
AÇIK DAM & TERAS İZOLASYONU
Sıcağa ve soğuğa en çok maruz kalan yer olan açık dam ve teras izolasyonu , İZOÇAĞ Poliüretan ser köpük sayesinde yazın sıcaktan kışın soğuktan korunmanın kesin çözümüdür. Bir diğer sıkıntıda sıcak soğuk çarpışmasından dolayı oluşan terleme nem rutubet küf gibi sorunlarınızı da giderir. %95 kapalı hücreden oluştuğundan dolayı su izolasyonu yapmış olur ve ayrıca su izolasyonu yapmanıza gerek kalmaz. İZOÇAĞ Poliüretan sert köpük uyğulandığı zaman üzerinde rahatlıkla gezilebilir. Şap beton veya kalekim fayans mermer uygulaması da yapılabilir. İZOÇAĞ Sprey Poliüretan Köpük diğer izolasyon malzemelerine göre daha uzun ömürlü ve uygulama süresi kısadır. Tek bir malzeme ile bir çok sorunu çözen mükemmel izolasyon malzemesidir.
DIŞ & İÇ CEPHE İZOLASYONU
İZOÇAĞ Sprey Poliüretan , dış cephelerde tercih edilmesinin esas nedeni , zemin ile bağlantısının uygulama anında sağlanmasıdır. Çift bileşenli poliüretan köpük uygulama sırasında 8 saniye gibi bir süre içerisinde reaksiyona girerek şişer bu nedenle duvar , briket , bims gibi cephedeki yapı elamanlarıyla iyi bir bileşim sağlar ve yapıştırıcı özelliği sayesinde yapımızı daha dayanıklı ve ömürlü kılar. Dübel çivi gibi malzemelerle duvarımızı delmeye gerek kalmaksızın tek parça halinde ek yersiz uygulanır. Daire ve oda aralarındaki ses problemini absorbe eder. Köpük ile duvarda yapılan uygulama , tüm gözeneklere sıvı şekilde işler. Spreyle püskürtülen poliüretan köpük anında genleşmesi sayesinde duvara yüzde yüz yapışır. Duvarda tek bir yapı elemanı gibi kalıcılık sağlar. Yüzeye püskürtülen sprey poliüretan köpük , cephede ek yersiz bir uygulama ile ısı köprülerinin olmamasını sağlar. Çatı katları veya dairenizin kuzey cephesine gelen odalarınızda sıcak soğuk çarpışmasından dolayı oluşan küf nem terleme gibi sorunlarınızı da giderir.
UYGULAMA ŞEKİLLERİ
İç Cephe Sprey Poliüretan Köpük
İç cephede yapılan uygulamada sadece file alçı veya boya uygulaması yeterli olur uygulanan yüzeye göre şekil aldığından dolayı yüzeyin düzgün olması harcanılacak diğer yapı malzemelerinde tasarruf sağlar.
Dış Cephe Poliüretan Köpük
Dış cephede düzeltilme işleminden sonra , rabiz teli ile cephede file uygulaması yapılır. Bir sonraki aşamada istenirse hazır sıva veya kalekim ile sıvanarak isteğe göre dekoratif yapı elemanlarıyla veya sadece boya ile kullanılabilir ve sağlıklı bir yaşam alanı haline gelir.
TEMEL PERDE BETON & ZEMİN İZOLASYONU
Temel perde betonunda günümüzde kullanılan mebran , ziftli kağıt vb. yapı malzemeleri su yalıtımı yapması için kullanılmaktadır. Fakat rutubet , nem gibi sorunlarınızı çözmez. İZOÇAĞ Sprey Poliüretan ileride oluşabilecek sorunlarınızı ek yersiz ve ısı köprüsü oluşturmama özelliği ile kesin çözüm sağlar. Temel perde betonunda oluşan çatlaklara kolayca nüfuz eder temel kolonlarındaki demirleri oksitlenmelere karşı korur binanızın depreme karşı dayanıklılığını arttırır.
BODRUM & GARAJ İZOLASYONU
Bodrum & garaj tavanı İZOÇAĞ Sprey Poliüretan uygulamaları başlıca ve en çok tercih edilen uygulama detaylarından biridir. Isıtılmayan bodrum & garaj tavanı yine İZOÇAĞ Sprey Poliüretanın ek yerinin olmaması avantajını kullanarak yekpare uygulama yapar ve kolon kiriş birleşim noktalarında ısı köprüsü oluşmasına izin vermez. İZOÇAĞ Sprey Poliüretan güneş görmeyen ters tavan detaylarında uygulama sonrası bırakılabileceği gibi , istenildiği takdirde üzeri aderans artırıcı solisyon yardımı ile fileli alçı sıva yapılarak kaplanabilir veya direkt olarak istenilen renkte boyanabilir.
ATERMİT TRAPEZ SAC ÇATI
Atermit ve trapez sac çatı izolasyonunda , İZOÇAĞ Sprey Poliüretan Köpük uygulaması ile çok hızlı ve verimli bir uygulama sağlanır. Büyük fabrika (tekstil , atölye vb.) ve imalathanelerin ters tavanları bilindiği üzere tek kat oluklu levha veya tek kat trapez sac ile kaplanmıştır. Bundan dolayı yakıt tasarrufu ile çalışan personelin kışın soğuktan yazın sıcaktan etkilenmemesi için İZOÇAĞ Sprey Poliüretan Köpük uygulaması oluklu atermit ve trapez sac çatı kaplamaları ters tavan uygulamasında diğer yalıtım malzemeleri ile kıyaslanamıyacak ölçüde bir avantaj sağlar. Ek yerinin olmaması ters tavan yüzeyine sprey olarak atılması görüntü kirliliği oluşturmadan , uygulamanın her noktasının aynı seviyede olmasını sağlar. Ayrıca İZOÇAĞ Sprey Poliüretan Köpük uygulamasının doğal rengi sarı olduğu için ortam içerisinde çalışan personelin moral ve mativasyon düzeyini arttırarak ferah bir ortamda çalışma imkanı sunar.
ENDÜSTRİYEL BİNA ÇATILARI İZOLASYON
Tüm endüstriyel bina çatılarını bundan sonra tek kat sac veya eternit ile kapatabilirsiniz. Zira İZOÇAĞ Sprey Poliüretan uygulaması ile sıcak , soğuk , ses ve terleme sorunlarınız ortadan kalkıyor.
Çatınız kaç metrekare olursa olsun , hiçbir ısı kaybı ve köprüsü oluşturmadan alttan ve üstten tek parça olarak uygulanabilmektedir. Hem de yüksek kalite ve maksimum tasarrufla.
İZOÇAĞ Sprey Poliüretan , ısı ve su için yüzde yüz destek vererek sağlamlaştırır. Kar yükü ve rüzgâra karşı çatınızı mukavim kılar. Yukarıdan yapılan bağlantı vidalarının oluşturduğu ısı köprülerini kapatır. Alttan ve üstten uygulamada en küçük deliği dahi kapatmaktadır. Eskimiş çatılarınızı da üstten uygulama ile yenileyebilirsiniz.
Çeşitli sanayi sitelerinin çatıları için de uygulanabilmektedir. Zemin ne olursa olsun , beton , ondülin , eternit , sac , mebran vs. her türlü malzemeye mükemmel yapışma sağlar. İçten yapılan uygulamada malzemenin ana renginden dolayı çalışma ortamında ferahlık sağlar ( çalışanları psikolojik anlamda rahatlattığı ve iş veriminde artış olduğu bilimsel olarak gözlenmiştir) ısınma veya soğutma için harcadığınız enerjiyi %50 oranında azaltır.
BESİ ÇİFTLİKLERİ İZOLASYONU
Hayvanlar da insanlar gibi canlıdırlar. Fiziksel olarak insanlara benzer tepkileri vardır. Bu özelliklerinden dolayı doğal ortamları dışında ısınma/soğuma hallerini biz insanlar çözümleriz.
Kış aylarında üşüyen , yazın terleyen ve sıcaktan bunalan hayvanların verimlerinde ciddi düşüşler olduğu bilimsel bir gerçektir. Hayvansal üretim yapan bu çiftliklerin yüksek orandaki kayıplarını önlemenin temel koşulu izolasyondur. Çiftlik sahipleri bu sorunu haklı olarak ekonomik ve kalıcılıkla yapmak isterler. İzolasyon her türlü hayvab çiftliği için vazgeçilmez altyapı koşuludur.
Uygun seviyede sıcaklık , nem ve hava sirkülâsyonu olması gereken bu tesislerin , istenilen ortam şartlarına kavuşması izolasyonla mümkündür. İZOÇAĞ Sprey Poliüretan tek parça uygulama özelliği sayesinde ısı köprüleri oluşturmaz , en nitelikli ve uygun yalıtımı sağlar.
BENZER UYGULAMA ALANLARI
• Tavuk – Piliç Besi Çiftlikleri
• Mandıralar
• Kapalı Balık Üretim Çiftlikleri
• Büyükbaş Hayvan Çiftlikleri
• Haralar
• Arı Kovanları VB.
BORU & TANK AMBALAJI İZOLASYONU
İZOÇAĞ Sprey Poliüretanın her alanda uygulanılabilen bir özelliği vardır. Borulardan geçen akıcı , yanıcı , gıdasal vb. maddelerin soğuma ve ısınmasını engelleyerek metodik aktarma şartlarını oluşturur. Kullanım yoğunluğu az da olsa özel istek üzerine mesafesi ne olursa olsun yollanacak kolilerin iç ve dış yüzeyleri İZOÇAĞ Sprey Poliüretanla kaplanarak buzlu taşıma dahi yapılabilir. (Balık Yumurtası , Kan Torbası Taşıma Kutuları ve Organ Nakil ve Muhafaza kutuları vb.) Evlerimizde veya işyerimizdeki buzdolabı derin dondurucu gibi soğutucu aletlerin etrafında tamamen poliüretan sert köpükle kaplıdır. Gelişen teknoloji ile artık çelik kapı imalatı yapılan tesislerde de tercih edilir duruma geldi. Çelik kapıda tercih edilme nedeni ısı köprüsü oluşturmaması aynı zamanda ses yalıtımı da yapmasıdır.
SOĞUK HAVA DEPHOSU & TAŞIMACILIK
Ev ve iş yerlerimizde sadece günlük tüketimimizi koruyabilen buzdolabı vb. cihazlar bulunmaktadır. Ama esasen bu gıdaları seracılar , çiftçiler , toptancılar ve marketlerin daha büyük ve kapsamlı soğutucalara ihtiyaçları vardır . Soğuk hava depoları yada soğuk odalar diye adlandırılan tesislerin büyüklükleri yüzlerce veya binlerce metrekare alana ulaşa biliyor. Bu durumda İZOÇAĞ Sprey Poliüretan depolarının kurulmasında hızlı hareketli kalıcı ve son derece ekonomik çözümler sunmaktadır. Bu malzeme ortamı soğutan iklimleme ayğıtıdır. Sprey poliüretan tek parça uygulamasından dolayı ısı köprüsü oluşturmaz soğuk hava dışarıya çıkmaz sıcak hava içeriyi etkilemez. Soğutmada harcanan enerjide büyük oranda tasarruf sağlar. Ek yeri olmaması , bakteri , haşere barındırması , sudan ve nemden etkilenmemesi , yük taşıma kabiliyetinin yüksek olması tercih nedenleri arasındadır.