Ahır Yalıtımı

Ahır havasının sıcaklığı ve nemi nasıl olmalıdır?

Süt sığırları için çevre sıcaklığı geniş sınırlar içerisinde değişmektedir. Bu sınır, sığırların barındıkları ahırların kapalı ve açık olmasına göre ayrıcalık gösterir. Kapalı ahırlarda 10-150C arası en uygun sıcaklık değeridir. Zorunlu durumlarda bu değer 70C’ye kadar inebilir. Daha düşük sıcaklıklar, ahır içerisinde nem yoğunlaşmasını artırması ve uygun olmayan bir çalışma ortamı yaratması nedeniyle istenmez. Sığırların açık ahırlarda barındırılmaları durumunda sıcaklığın 00C’nin altına düşmesi büyük bir sorun yaratmaz. Ancak, dikkat edilmesi gereken nokta; ani sıcaklık değişimlerinin sığır sağlığı ve verimi üzerine yapacağı olumsuz etkilerle karşılaşılmasıdır. Alıştırmış olmak ve yeterli yem vermek şartıyla –25 0C’ye kadar inen ısılarda bile süt sığırlarının verimlerinde önemli bir düşme olmaz, sağlıkları bozulmaz. 25 0C’yi, bilhassa 35 0C’yi geçen sıcaklıklar hayvanları rahatsız etmekte, süt verimi ve sütün yağ oranı düşmektedir.

Hayvanlar, soğuk ve düşük nemli ortamlara daha kolay uyum yapabilmelerine karşın, nemli sıcak ortamlarda önemli ölçüde rahatsız olurlar. Yeterince havalandırmanın yapılmadığı fazla nemli ahırlarda, yalıtım da iyi değilse yapı elemanları üzerinde yoğunlaşan nemin hayvanlar üzerine damlaması hayvanları çok rahatsız ederek hastalanmalarına ve verimlerinin düşmesine neden olur.

Yüksek sıcaklık ve bağıl nem hayvanlarda yem yeme isteğini azaltacağından hayvan veriminde büyük oranda düşüşler kaydedilecektir. İyi bir havalandırma sisteminin kurulması, gerektiğinde soğutma sistemiyle ortam sıcaklığının düşürülmesi ve iyi bir yapı yalıtımıyla bu sorun giderilebilir. Ahırlarda uygun çevre koşulunun sağlanmasında, yapı elemanlarından kaybolan ısı miktarını azaltıcı önlemlerin yanında, yeterli havalandırma yapılması zorunludur. Havalandırma ile barınak içerisinde bulunan sıcak ve kirli hava dışarı atılmakta, hayvanların yaşam ve verimini sürdürebilmesi için gerekli oksijen sağlanmakta ve zararlı gazlar, istenmeyen kokular ve havada bulunan zararlılar uzaklaştırılabilmektedir. Ayrıca, nem düzeyi de ayarlanabilmektedir. Ahır havadar ve aydınlık olmalı, kesinlikle hava cereyanı olmamalıdır.

İzoçağ Sprey Poliüretan Nedir ?

Poliol – İzosiyanat ve ajanlar , özel donanımlı yüksek basınçlı sprey makinesi ile sıvı haldeyken pulvarize olarak uygulama yüzeyine püskürtülür. 3-5 saniye gibi kısa bir süre sonra yüzeye püskürtülen bu İzoçağ sıvı karışımı genleşerek uygulandığı yüzeye yapışmış , sert bir İzoçağ köpük meydana gelir. Üst üste yapılacak uygulamalarla da istenilen izolasyon kalınlığı elde edilir. Uygulanacak yüzey hangi malzeme olursa olsun (Teflon ve Plastikler Hariç ) İzoçağ Sprey Poliüretan mükemmel bir yapışma sağlar. Sıvı olarak yüksek basınçla püskürtülüp sonra köpük halini aldığı için de ; 
İĞNE DELİĞİNİ BİLE KAPATAN HİÇ BİR EKYERİ OLMAYAN , ISI KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAYAN , HİJYENİK , BAKTERİ BARINDIRMAYAN , YEKPARE BİR YALITIM SAĞLAR.

İzoçağ Sprey Poliüretan ile  Ahır Yalıtımı ve Isı Dengelemesi

Hayvanlar da, insanlar gibi canlıdırlar. Fiziksel olarak insanlara benzer tepkileri vardır. Bu özelliklerinden dolayı doğal ortamları dışında ihtiyaç duydukları ısınma / soğuma halterini biz insanlar çözümleriz. Kış aylarında üşüyen, yazın terleyen ve sıcaktan bunalan hayvanların verimlerinde ciddi düşüşler olduğu bilimsel bir gerçektir. Ahırlarda yüksek olasılıkta ki kayıplarını önlemenin temel koşulu izolasyondur. Ahır sahipleri bu sorunu haklı olarak en ekonomik ve kalıcılıkla yapmak isterler. İzolasyon her türlü ahırlar için vazgeçilmez altyapı koşuludur. Uygun seviyede sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu olması gereken bu tesislerin, istenilen ortama kavuşması ancak izolasyonla mümkündür. İzoçağ Sprey Poliüretan tek parça uygulama özelliği sayesinde ısı köprüleri oluşturmaz, en nitelikli ve uygun yalıtımı sağlar.  İzoçağ Sprey Poliüretan ile  mevsim koşulları sabitlenerek ahırların kullanım kalitesi en üst seviyeye çıkarılmış olur. Kullanmış olduğumuz ısı yalıtım malzemeleri ile ısı geçişleri önlenerek ısı köprülerine mani olunur. 

Konya, karasal bir iklime sahip olan bir ilimiz olduğu için, yazları sıcak ve kurak, kışları da oldukça sert ve soğuk geçmektedir. Bu yüzden ısı yalıtımına en çok ihtiyaç duyulan illerimiz arasında yer alır. Hayvancılığın yoğun bir şekilde yapıldığı bu ilimizde ahır ve besi çiftliği yalıtımına çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Konya ahır yalıtımı ve besi çiftliği yalıtımı konusunda gelişme kateden önemli illerden birisidir. Hizmetlerimizi. Poliüretan ile profesyonel ekibimiz  ve sürekli gelişen teknolojimiz ile ülkemizin dört bir tarafına İzoçağ Sprey Poliüretan hizmeti vermekteyiz

Call Now ButtonHemen Ara Destek Al